Blogger jeg følger

lørdag 6. november 2010

Panerte rødspettefileter

En av pappas spesialiteter når jeg var lita jente, og jeg kunne nok spist et par rødspetter helt aleine...nå er det jo helt vanlig kafémat, men ingenting slår pappa sin!! :-)

Ikke en rett man nødvendigvis trenger oppskrift på, men like fullt kommer den her...

Til én person trenger man:

2 små rødspettefileter
1 skål med mel, salt og pepperblanding
1 skål med 2 piskete egg
1 skål med brødrasp

Til servering:

Kokte poteter
Isbergsalat
Agurk
Paprika
Tomat - hvis man liker det
Partydressing
Sitronbåter

Smeltet smør.

Sånn gjør man:

Sett potetene til koking

Start med å dekke filetene med melblandingen, dypp de i eggene, og la det renne litt av seg, så dekkes de med brødrasp, dypp de i eggene en gang til og tilbake i brødraspen, så det blir godt med panering. Sett pannen på middels, til høy varme, ha smør i pannen, og stek filetene - pass på at de ikke blir for brune - de skal bare bli gyldne.

Skjær/riv opp salaten og hakk grønnsakene i passe biter, og legg det i passende porsjoner på tallerknene, server dressingen ved siden av, da ikke alle liker det.

Smelt smør i en liten kjele og hell over fisk og poteter. Legg en sitronbåt på hver tallerken.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar