Blogger jeg følger

onsdag 3. november 2010

Kjøttpai på to forskjellige måter

Den ene har jeg fått servert i klubb, veldi enkel rett egentlig, men supergod.

Du trenger til nr 1:

400 gram kjøttdeig
Krydderier etter ønske
3-4 gule løk
Butterdeig

Stek løken myk i en panne, og legg til side, la gjerne litt av stekefett og væske renne av seg. Stek kjøttdeigen, når den har fått passe farge tilsettes løken, og det blandes godt. Ha dette oppi en ildfast form, og dekk toppen med butterdeig, stekes til butterdeigen har blitt gylden.

Nr. 2 har jeg komponert sjøl, og er ganske fornøyd med den altså...

Til nr to trenger man:

1 pakke ferdig paideig
400 gram kjøttdeig
3-4 løk
1 rød paprika
1 brokkoli
Revet ost
Krydderier etter ønske
2 egg
1,5 dl melk

Start med å kjevle ut paideigen ganske tynt, og dekk paiformen, la det henge litt over kanten, og skjær av det som henger over kanten. Prikk bunnen med en gaffel, og forstek den littegrann. Spar på resten av deigen.
Stek grønnsakene til de er nesten gjennomstekte, løken skal bare bli blank.
Stek kjøttdeigen, krydre etter eget ønske, bland alt sammen i en bolle hell så over i den forstekte paibunnen. Hell over eggeblandingen, dryss ost på toppen.

Stekes til osten er passelig gyllen.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar