Blogger jeg følger

lørdag 6. november 2010

Enkel suppe med svinekjøtt

Suppe er både godt og mettende, og nå er det jo sesong for rotgønnsaker, så hvorfor ikke lage noe litt annerledes enn "bare" stekte nakkekoteletter...

Jeg brukte:

2 gulrøtter, skjært i ca 1/2 cm ringer
1/2 persillerot, skjært i ca 1/2 cm ringer
1/4 sellerirot, skjært i små terninger
2 selleristenger, deles i to, og så i passende biter
1 nakkekotelett, renskåret for bein, og skjært opp i ca 1x2 cm stykker
2 middels store poteter, skjært i terninger
Litt kål, skjært i ca 2x2 cm
Noen cm med purre, bare det hvite, skjært i ringer
1 kjøttbuljongterning utblandet i 1 liter vann

Start med kjøttet, ha det i en pose med mel og pepper. La det får en rask stekeskorpe.

Kok opp kjøttbuljongen og ha grønnsakene i, start med det som tar langst tid, gulrot, persillerot, sellerirot og poteter. Ha så oppi kjøttet, og la det småkoke, tilsett til slutt kål, selleristenger og purre, og la det koke til alt er mørt.

Serveres med flatbrød, og godt smør til.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar