Blogger jeg følger

fredag 5. november 2010

Alpnaeringkrydder

Jeg skreiv i en tidligere oppskrift her, at jeg gjerne bruker Alpnaering sitt krydder. Dette er HomeParty-basert kryddersalg, og jeg kan anbefale det på det sterkeste, så hvis du finner en forhandler i nærheten av deg, er det verdt å ta kontak med denne, og ha et party. Der får man smaksprøver på krydderene, deriblant en matrett som er laget med Alpnaerings krydderier og eventuelt suppebaser. De har også helse,- og hudpleieprodukter.

Man finner også Alpnaering Norge på Facebook her.

Og her følger noen enkle retter, litt tilbehør jeg har laget med Alpnaerings krydder_

Cafe de Paris-smør:

1/4 kilo meierismør
3-4 ss Cafe de Pariskrydder

Bland krydderet inn i romtemperert smør, lag det til en pølse i plastfolie eller bakepapir, og legg det i kjøleskap til det skal brukes. Godt til stekt/grilla biff, eller annet stekt/grilla kjøtt.

Paprikasmør:

1/4 kilo meierismør
3-4 ss Paprikakrydder
(kan gjerne tilsette litt av Alpnaerings Chilikrydder, men vær litt obs, for det er ganske sterkt.)

Framgangsmåte som over. Og samme bruksområder.

Grønnsaksdipper:

1/2 boks med lettrømme
1-2 ts Paprikakrydder, smak til

1/2 boks med lettrømme
1-2 ts Salatmiks, smak til

Veldig godt til agurkstaver, gulrotstaver og selleristaver.

Lefser med smøreost og røykelaks:

4 lefser - gjerne firkanta, men man kan også bruke vanlige tortillalefser
2 pakker Snøfrisk original
1-2 ss Salatmiks
1 ss Nahrom
Ruccolasalat
Noen skiver røykelaks

Smør lefsene med oste/krydderblandingen, bruk gjerne baksiden av en skje, så går ikke lefsene så for i stykker. Legg på ruccola og røykelaks på godt over halve lefsa, og rull godt sammen. Skjær i ca 3 cm store biter, og server.

Nahrom og Cafe de Paris poteter:

6-8 gode, faste poteter
2-3 ss Nahrom
1 drøy ss Cafe de Paris

Vask og skrubb potetene godt, del de i båter, og ha de i en bolle. Bland sammen olivenolje og krydderblandingen, og hell de over potetene. Legg potetene på et bakepapirkledd stekebrett, og la de steke på ca 200 grader til de er gyldne, men møre inni - vend potetene ca halvveis i stekeprosessen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar