Blogger jeg følger

torsdag 4. november 2010

Karrikyllinggryte

En oppskrift som har blitt til med "litt herfra, og litt derfra".

Du trenger til 2-3 personer:

2-3 kyllingbryst
1 gønn paprika
1 rød paprika
2 sjalottløk
1 brokkoli
6-8 champignonger
5-6 knaskerøtter
2 vårløk
2 fedd hvitløk
ca 2 cm reven ingefærrot
1 liten håndfull sukkerterter
1 liten boks ananas i biter
1-2 gode teskjeer rød karripasta
1 boks kokosmelk
Salt og pepper

Strimle kyllingfiletene, stek så de får en stekeskorpe, krydre lett med salt og pepper.
Finhakk sjalottløken, og knus hvitløken, og stek de i smør på svak varme, pass på at hvitløken ikke blir svidd.
Skjær paprikaene i biter á 2x2 cm, knaskerøttene i 2 på skrå, det samme med sukkerertene og brokkolien i små buketter. Fres grønnsakene raskt i pannen med løk og hvitløk, til de får litt farge. NB.: Skal ikke gjennomstekes. Sett til side og holdes varmt.

I en gryte har man litt olje der man freser karripastaen, så smakene får fremheve seg litt, tilsett kokosmelken og eventuelt litt av ananasjuicen, smak til med annet krydder hvis man føler det er nødvendig.
Ha kyllingen i gryten med karri/kokosblandingen, og la den få et oppkok, tilsett så grønnsakene og la det småkoke/putre ca 20 minutter..

Serveres med en lett salat, godt brød og naturris til.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar