Blogger jeg følger

torsdag 4. november 2010

Fajitas med scampi

Gode minner fra den første tiden jeg bodde her i Haugesund, de hadde en koselig restaurant, som serverte de beste fajitasene jeg har smakt til dags dato. Desverre blei restauranten lagt ned for en del år siden, og siden har jeg ikke spist dette, så det går litt etter en litt skranten hukommelse.

Man trenger til to personer:

8-10 rå scampi
2 poserFalita kryddermiks
1 stor løk
1 middels stor rød paprika
6-8 champignoner
1 boks salsa - eller hjemmelaget om man har det
Noen jalapeñopepper
Guacamole, helst hjemmelaget
1 boks lettrømme
Finstrimla isbergsalat
Reven ost
Tortillalefser

Start med å rense scampiene, lag et snitt i "ryggen", og fjern den svarte strengen. Lag en marinade av litt nøytral olje, og falitas kryddermiks, og la de ligge mens man tilbereder resten.

Strimle løk og paprika, og skjær soppen i tynne skiver og stekes sammen til løken har blitt blank, og soppen har fått farge, hell over litt fajitasmix og grovkvernet pepper.

Varme opp tortillalefsene i ovnen, pakket inn i alufolie, finhakk jalapeñosen, men la det være noen hele, og noen i ringer igjen. Finstrimle isbergsalaten.

Stek scampiene raskt i en panne, til de har fått en orange/rosa farge og tilsett litt med fajitaskryddermiks.

Fordel noen teskjeer med salsa i bunnen av lefsen, legg på et par scampier og litt av paprika, løk og soppblandingen. Legg litt finstrimla salat oppå, sammen med biter/ringer, eller gjerne hele jalapeños. Toppes med guacamole, ost og en klatt med rømme. Yummy!

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar