Blogger jeg følger

søndag 7. november 2010

Innbakte kongereker, med litt juks..

Standardrett jeg pleier å bestille når jeg er på Kinarestaurant og spiser.... Innbakte kongereker, med sursøt saus, men hvorfor ikke lage det selv, med litt hjelp fra halvfabrikata....?

Man trenger:

ca 6 kongereker/scampi - alt ettersom hvor sulten man er.
1/2-1 glass Uncle Bens Sweet & Soursaus
Basmati, jasmin, eller naturris

1 asjett med hvetemel

Tempura:

1 dl maizennamel
1 egg
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl øl eller Farris

Nøytral olje i en gryte, eller en frityrkoker som holder 180-190 grader c.

Sett risen til koking kok etter anvisning på pakken.

Rens scampiene, men la gjerne skallet på halen sitte igjen, som et "håndtak", vend scampiene i mel, og så i tempuraen. Friter til de er gyldne, legg de over på et kjøkkenpapir så fettet får rent av seg.

Varm opp sweet & sour-sausen lett, server scampiene med den og risen.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar