Blogger jeg følger

torsdag 16. desember 2010

Sheperds Pie - eller nesten i alle fall....

Nok en rett som er fin å lage i porsjonsformer. I originaloppskriftene er det brukt kvernet lammekjøtt, men jeg bruker like gjerne vanlig kjøttdeig, eller karbonadedeig.

Du trenger til to veldig sultne:

400 gr kjøttdeig
1 boks selskapserter
2-3 gulrøtter
Urter f. eks basilikum, timian og/eller rosmarin (helst friske, men jeg bruker tørkede)
Salt og pepper
1 middels stor løk
Litt kjøttkraft (eller buljongterning blandet ut i vann)
Litt hvetemel
Potetmos (hjemmelaget, eller fra pose, alt ettersom hva man har tid til og lyst på)
Revet ost

Stek løken gyllen, og stek kjøttdeigen og ha oppi urter og krydder, tilsett finhakkede gulrøtter og erter. Ha oppi litt hvetemel og rør godt, og tilsett buljong, og la alt småkoke til sausen har fått sausekonsistens, og melsmaken er borte.

Lag potemosen i mellomtiden, og ha litt revet ost i mosen.

Ha kjøttsausen i ildfast(e) form(er) og ha potetmosen på som et lokk på toppen, ha på en klatt smør på toppen, og gratinér i ovnen til mosen har fått en litt gyllen farge. (180 grader i ca 30 minutter.)

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar