Blogger jeg følger

søndag 31. oktober 2010

Smykkesnekker'ns proteinbombe

Etter en operasjon som gikk litt galt, har det blitt lite matlaging i heimen. Og det jeg lager, er stort sett ting og tang som inneholder "tonnevis" av proteiner, siden vekta raser nedover, og mesteparten av det som forsvinner, er muskler. Da må man jo prøve å holde det litt vedlike i alle fall! Egg går det mye av, og da er jo hemmeligheten å lage noe som smaker veldig godt, og å variere så godt man kan - her er en omelettvariant.

Du trenger:

2 egg
ca 50 gram bacon
1 liten sjalottløk
Litt rød paprika
Litt fløte (2-3 spiseskjeer)
Baconost
Gressløk
Salt og pepper

Stek baconet, jeg liker det ikke sprøstekt, men det er jo en smakssak. Finhakk løken når du synes baconet har fått passe farge - den skal ikke få farge, bare bli myk. Finhakk paprikaen. Knekk eggene, tilsett salt, pepper, fløte, paprika og gressløk, rør godt, og ha det i bacon/løk-blandingen, skru ned plata og la det stå og kose seg en stund, men følg med så ikke bunnen blir brent/for brun. Bruk en tallerken, eller lignende til å snu omeletten, la den steke i ett minutt eller så på andre siden, tilsett baconost på ene halvdelen, brett sammen - og spis!

Vil man ha litt mer "sting" i omeletten, kan man ha i en liten klype med kajennepepper, smaker fortreffelig faktisk!

Enjoy!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar