Blogger jeg følger

onsdag 4. mai 2011

En smak av sommer - med juks fra ende til annen!

Jeg ELSKER asparges i alle former og varianter, og nå som det snart er sommer, og aspargesen ligger der i butikken, er det vanskelig å gå forbi den.

På fredag kjøpte jeg meg en bunt, og tenkte at det skulle bli snadder å kose seg med det i løpet av helga... Det skulle vise seg at glømte planer satte en stopper for det - heldig for meg at aspargesen ikke blir ødelagt sånn med det første!

På lørdag var jeg i konfirmasjon, og spiste nyyydelig mat laget av konfirmantens bror, bare les, og begynn å sikle: Forrett: Kremet fiskesuppe med laks, reker og sjøkreps. Hovedrett: Honningglasert svinenakke med dampede rotgrønnsaker og pestomarinerte poteter. Dessert: Panna Cotta med syrlige bær, og chilisjokoladekake. NAAAAM!!!! Konfirmantens bror er kokkelærling, og skal ta fagbrevet i sommer, jeg tror ikke det blir noe problem, gutten er dyktig!

Nuvel, tilbake til aspargesen.... Den fikk lov til å vente på meg til søndagen, heldigvis nesten like sprek i form og fasong, så da måtte jeg tenke litt over hvordan jeg skulle nyte denne herligheten.

Det beste hadde jo vært å grille den, men grillen min er til reparasjon, og jeg glemte rett og slett at jeg hadde grillpanne på søndag...e're mulig!
Så valget falt på å steke den i ildfast form i ovnen.

Jeg rislet over litt olivenolje, dryssa over litt flaksalt og grovkverna pepper, og satte den inn på relativ høy varme i noen minutter. Nå skulle jeg jo selvfølgelig ha skrevet at jeg lagde en nydelig hollandaisesaus fra bunnen av, men siden jeg ALDRI har fått dreisen på den type saus, blei det bernaisesaus fra pasta i stedet.... Er ingen matsnobb, så jeg syntes den smaker fortreffelig jeg da.... (vil kanskje forandre mening om jeg en gang klarer å lage den type saus fra bunnen av en dag.) Skulle vel også skrevet at jeg hadde parmesan over, men jeg hadde ikke det heller, så det blei et lite dryss av Jarlsberg...hehe! Funka det og!

Alt i alt blei det et veldig godt snackmåltid, men som sagt; Jeg er ingen matsnobb, så jeg innser at mange vil rynke på nesa av valgene mine.

Men uansett; Våren er her, og jeg har hatt min første smak av sommer! ;o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar