Blogger jeg følger

tirsdag 15. mars 2011

Long time - no blogging!

Det har vært skremmende lite kokkelering i heimen i det siste - det har stort sett gått i halv,- og helfabrikata, siden jeg sliter med å finne rette porsjoneringene.... Og når jeg blir sulten, så er jeg SKIKKELIG sulten, og det må gå fort. Fiskepinner har vært min beste venn i lang, lang tid nå..... (og da har det bare gått i mauling av fiskepinner, med litt remulade ved siden av....flaut, rett og slett!!!)

Men det er fremgang å spore helsemessig, og i matveien da, etter over et år uten å kunne spise brød, kan jeg ENDELIG spise det jeg vil kalle normal frokost - nemlig skiver med godt pålegg, selvfølgelig må jeg tenke litt ekstra over proteininnhold i pålegget, men der gjør jeg det enkelt, og det går mye i fiskeprodukter der og.... En annen godnyhet på matfronten, er at melkedrikking og går som en drøm, så nå er jeg snart tilbake til normalen - heldigvis! Må bare lære meg å finne rette porsjonsstørrelser nå, så er jeg i gang med matblogging igjen - håper jeg i alle fall!

Og i dag fikk jeg en kjempegod nyhet, i form av en gave.... En av mine besteste venninner har kjøpt seg ny kjøkkenmaskin, og donerte da sin "gamle" Kenwood til meg! :-) Jeg har ønska meg en Kenwood i så lang tid nå, at jeg har mista oversikten over hvor mange år, så dette var absolutt årets gladnyhet så langt! (ihvertfall på kjøkkendingsfronten!)

Så nå skal jeg ikke begrense meg til bare middagslaging på denna bloggen, nå kommer det nok til å komme litt mer baking og gjærbakst i tillegg.....jeg ELSKER gjærbakst, men synes aldri jeg får til et godt resultat med bare håndelting, så jeg må jo si at jeg gleder meg til å få maskinen i hus!!

Detta kommer til å bli bra! :-)

Når det kommer til bilder av kokkeleringa mi, må eg nok sette det på vent... Min kjære PC har tatt kvelden, og jeg sitter pr i dag med en låne-pc, og jeg har ingen planer om å legge inn masse bilder på denna, men det kommer etterhvert det og!

Og helt til slutt kommer en superkjapp oppskrift på raske pizzasnurrer, som jeg "kasta" sammen på lørdagskvelden:

Du trenger:

1 pakke Nå pizzadeig for langpanne
1 pakke røkte kjøttpølser
1 boks skivede champignoner
1 middels stor løk
1 middels stor paprika
1 liten boks tomatpuré
ca 2 bokser vann (bruk tomatpuréboksen)
Så mye ost man ønsker, jeg er glad i smelta ost, så jeg brukte vel ca 250 gram, pluss/minus

Og slik gjør du:

Start med å kutte alt i passende biter, finhakk løk, kutt paprikaen i ca like store biter som løken, kutt kjapt opp de skivede champignonene, og kutt pølsene i terninger på ca 1x1 cm.
Start med å blanke løken, stek så soppen, og pølsene, tilsett til slutt paprikaen, den skal ikke steke så lenge, bare bli myk. Tilsett tomatpuréen og vannet, og krydder etter ønske, jeg brukte litt aromat, oregano, salt og pepper. La det putre en liten stund, til du har ønsket konsistens på sausen/fyllet.

Rull ut deigen på kjøkkenbenken, og legg på fyllet pluss ost, men ikke ha det helt ut i kantene. Rull så sammen som en rullekake, og skjær i passende tykke skiver, legg på et bakepapirkledd stekebrett, strø ost på toppen, og stek på ca 225 grader (over,- og undervarme) i ca 15-20 minutter.

Jeg lagde nok mine skiver litt for tynne, for de blei veldig vanskelige å få over på brettet uten av de falt fra hverandre, så jeg vil anbefale en tykkelse på ca 3-3,5 cm. Men det smakte godt da!

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar