Du trenger:
1 isbergsalathode
1 boks tunfisk i vann
1 agurk
1 rød paprika
2 selleristenger
2 tomater (fjern skall og kjerner)
Rester av kokt pasta, eller ris
3 kokte egg, nesten hardkokte
Strimle salaten, og hakk grønnsakene, og ha oppi en bolle, renn av tunfisken, og riv den opp, så man får fordelt det godt i salaten. Krydre gjerne litt med salt og pepper - vær litt forsiktig med saltet, så ikke agurken mister all væske. Skrell eggene, del de i grove biter og bland inn.
Til dette fikk vi som regel hjemmelaget dressing, og husk at det er noen år siden jeg var lita, så det var litt mindre utvalg i butikkene på den tiden, men dressingen besto av:
2-3 skjeer ketchup
2-3 skjeer majones
En liten skvett med fløte
Salt og pepper, og litt oregano
Ristes godt, og helles over porsjonsvis. (Har laget dressingen i voksen alder og, men har droppa fløteskvetten, da jeg synes det blir litt tynt - og har tilsatt mine egne krydder og urter - blei ikke så allerverst altså, men jeg foretrekker nok en butikkjøpt hvitløksdressing til!)
Serveres med godt brød til!
Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar