Til min lammefrikassé bruker jeg fårikålkjøtt, mengden er litt vanskelig å anslå - det kommer jo an på hvor mange man skal severe det til.
I tillegg bruker jeg:
2-3 gulrøtter
1 sellerirot
1 persillerot
2-3 tørka lauvbærblad
8-10 hele pepperkorn
Litt salt
ca 1/2 purre
1 løk skjært i båter
Gi kjøttet en rask stekeskorpe, og ha oppi gryta, sammen med grønnsakene og vann. La det småkoke, og skum av etterhvert. La det koke til kjøttet slipper beinet.
Sil av kraften, og kast grønnsakene. Lag en jevning av smør og mel (like deler smør og mel) og spe på med kraft til man har en litt tynn saus, tilsett litt fløte, la det koke/trekke til det har blitt passe tykkelse på sausen, og tilsett noen dråper sitron.
Plukk kjøttet reint for bein, og ha det oppi sausen, og la det trekke fram til servering - smak til etterhvert.
Serveres med kokte poteter, gulrøtter, rosenkål, tyttebærsyltetøy og et dryss med persille.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar