Man finner også Alpnaering Norge på Facebook her.
Og her følger noen enkle retter, litt tilbehør jeg har laget med Alpnaerings krydder_
Cafe de Paris-smør:
1/4 kilo meierismør
3-4 ss Cafe de Pariskrydder
Bland krydderet inn i romtemperert smør, lag det til en pølse i plastfolie eller bakepapir, og legg det i kjøleskap til det skal brukes. Godt til stekt/grilla biff, eller annet stekt/grilla kjøtt.
Paprikasmør:
1/4 kilo meierismør
3-4 ss Paprikakrydder
(kan gjerne tilsette litt av Alpnaerings Chilikrydder, men vær litt obs, for det er ganske sterkt.)
Framgangsmåte som over. Og samme bruksområder.
Grønnsaksdipper:
1/2 boks med lettrømme
1-2 ts Paprikakrydder, smak til
1/2 boks med lettrømme
1-2 ts Salatmiks, smak til
Veldig godt til agurkstaver, gulrotstaver og selleristaver.
Lefser med smøreost og røykelaks:
4 lefser - gjerne firkanta, men man kan også bruke vanlige tortillalefser
2 pakker Snøfrisk original
1-2 ss Salatmiks
1 ss Nahrom
Ruccolasalat
Noen skiver røykelaks
Smør lefsene med oste/krydderblandingen, bruk gjerne baksiden av en skje, så går ikke lefsene så for i stykker. Legg på ruccola og røykelaks på godt over halve lefsa, og rull godt sammen. Skjær i ca 3 cm store biter, og server.
Nahrom og Cafe de Paris poteter:
6-8 gode, faste poteter
2-3 ss Nahrom
1 drøy ss Cafe de Paris
Vask og skrubb potetene godt, del de i båter, og ha de i en bolle. Bland sammen olivenolje og krydderblandingen, og hell de over potetene. Legg potetene på et bakepapirkledd stekebrett, og la de steke på ca 200 grader til de er gyldne, men møre inni - vend potetene ca halvveis i stekeprosessen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar